صحرا شناسی

زنبور داری

صحرا شناسی

زنبور داری موفق و نکات مهم در خصوص صحرا شناسی و انتخاب محل مناسب برای زنبورستان، مطالبی است که در این مقاله به طور کام به آن میپردازیم.

صحراگردی واژه ای رایج به زبان عامیانه درمیان زنبورداران است. زمانی که زنبورداران به دنبال پیداکردن منطقه ای جدید و بِکر در صحرا وبیابان برای زنبورستان خود میگردند. به آن صحراگردی یا صحرا شناسی میگویند. که معمولا چند زنبوردار باهم درصحراها جستجو میکنند تا بتوانند با مشورت همدیگر برای مکان جدید زنبورستان تصمیم گیری کنند.

در کشور پهناور ایران به دلیل داشتن چهارفصل درسال موقعیت مناسبی برای زنبورداری ست. در قدیم زنبورداران فقط به صحرای منطقه ی محل زندگی خود اکتفا میکردند. و زنبورستان خود را درسال یکی دوبار بیشتر جابجا نمی‌کردند. وحتی درمواقعی اصلا جابه جا نمیکردند وعسل خوبی هم برداشت میکردند. اما بازیاد شدن کلنی ها واشتغال زایی زیادی که روی زنبورداری انجام گرفته دیگر زنبورداران قادرنیستند که زنبورستان خود را فقط دریک مکان قراردهند. وباید بامدیریت صحیح زنبورستان را به صحراهای جدید و بکر که پراز گونه های خاص گیاهی و گلهای فراوان است کوچ دهند.

یکی ازمهمترین کارهایی که زنبوردار قبل از کوچ‌ زنبورستان باید انجام دهد این است که از طریق جهاد کشاورزی درمورد منطقه موردنظرپرس وجود کند. که بداند چه نوع کشت وکاری درانجا وجود دارد. دربعضی جاها ممکن است کنجد،گلزار،گل آفتاب گردان،رازیانه،جعفری،شوید،گلرنگ و یا یونجه و … باشد.که باید زنبوردار اطلاعات درست و جامعی دردست داشته باشد که بتواند هم از طریق سازمان های دولتی وهم از مردم آن منطقه اطلاعات درست بدست اورد. و بعد از آن صحرای موردنظر خودراباتوجه به شرایط ارزیابی کند.

برای کوچ زنبورستان به مناطق مختلف کشور زنبورداری موفق است که دارای چند خصوصیت باشد.

  • اول اینکه توان مدیریت صحیح و تصمیم گیری درست برای کوچ زنبورستان را داشته باشد.
  • دوم اینکه زنبوردارباید اجتماعی باشد وتوانایی برقرار کردن ارتباط درست بامردم استان های دیگر را داشته باشدکه بتواند چندین ماه در محل سکونت آن هازندگی کند.
  • از موارد دیگری زنبوردار باید به آن توجه کندومورد ارزیابی دقیق قرار دهد آن است که چندهکتار کشت وجوددارد. وبرای کوچ زنبورستان که ممکن است هزاران کیلومتر با محل قبلی فاصله داشته باشد. آیاصرف اقتصادی دارد؟ که بعد از کسب تجربه ومشورت با زنبوردارن باتجربه ی دیگر تصمیم به حمل وجابه جایی کلنی ها به منطقه ی مورد نظر انجام میشود.

زنبور داری

دربرخی از استان های کشور جنگل های پراکنده و درختان خاصی وجوددارد. که برای زنبورداری حائز اهمیت است. برای مثال در جنوب درماه های بهمن و اسفندبه دلیل  بارندگی زیاد ،گل های زمینی زیادی وجوددارد. علاوه بر آن درختان خاصی همچون درخت کُنار ویا درخت بادام کوهی وحتی در مناطقی دیگر درختان بلوط و درخت اَرژن دیده میشود.

در شمال کشور نیز درختان مرکبات وجنگل های انبوه باپوشش گیاهی و گل های زیادی وجود دارد.

زنبوردار باید با درنظرگرفتن مسیر ومحل مناسب توانایی تصمیم گیری سریع و درست را داشته باشد. که زنبورستان را در کدام ماه به کدام منطقه ی کشور کوچ دهد.

نکته ی دیگری که زنبوردار باید قبل از جابجایی زنبورستان به آن توجه کند. این است که با صاحبان آن منطقه به توافق برسد وبعد از آن میتواند جابه جایی را باخیالی آسوده  انجام دهد.

زنبور داری موفق

صحراگردی قبل از انتقال وکوچ زنبورستان به محل جدید اهمیت زیادی دارد. صحراگردی نیازمند صبر و حوصله ی زیاد است و بسیار  زمانبر. یک زنبوردار ممکن است به دنبال صحرای مناسب،ده روز یا بیشتر زمان صرف کند. علاوه بر این باید تحمل سرما و گرما،جاده های پرفراز و نشیب و مشقت های دیگر را نیز داشته باشد.

صحراگردی لازمه ی یک زنبوردار است که میتواند مکانی را پیدا کند که سال ها از آن استفاده کند که هم مورد رضایت زنبوردار و هم مردم اطراف آن باشد.

برای اینکه یک صحرای خوب و درجه یک داشته باشیم و زنبورعسل بتواند منطقه پرواز نزدیکی را برای جمع آوری و حمل شهد و گرده به کندو انتخاب کند، زنبورستان باید از دیگر زنبورستان ها فاصله داشته باشد در این صورت به جای یک بارصحرا رفتن،زنبور عسل ده بار مسیر جمع آوری تا کندو را می‌پیماید و نهایتا کلنی زودتر پراز عسل میشود و این یعنی نتیجه ی خوب صحراگردی

زنبور داری

زنبوردار موفق زنبورداری ست که:

  • زنبور داری که میتواند شرایط را به درستی مدیریت کند وتصمیمات درست و به موقع بگیرد.
  • زنبورداری که محلی مناسب ونزدیک که صحرایش پر از گل های زیاد و متنوع است پیدا کند.
  • زنبورداری که توانایی برقراری ارتباط درست و دوستانه بامردم آن منطقه را داشته باشد.
  • زنبورداری که عاشق کارش باشد وباوجود سختی ومشقت های زیادی که دارد از آن لذت ببرد.

فروشگاه عسل ارگانیک رافونه

صفحه اصلی : رافونه

صفحه : فروشگاه

صفحه : مقالات

نظرات (2)

[…] کشاورزی و باغات غیر ارگانیک و شهر ها نباشد. علاوه براین مدیریت زنبورستان نیز بسیار حائز اهمیت است. از نحوه ی انتخاب کندوهای […]

[…] در عسل های طبیعی بایستی ۵ درصد باشد. بر همین اساس در زنبورداران و گاه برخی از مشتریان، این تصویر به وجود آمده که هر چه […]